Waarderen van de natuur

Terug naar alle doelstellingen
 Waarderen van de natuur

Dow zorgt ervoor dat de natuur onderdeel is van het bedrijfsmatige beslissingsproces, zodat projecten niet alleen van waarde zijn voor het bedrijf, maar ook voor het ecosysteem.

Het tweekleurige blad in het icoon is een combinatie van wat goed is voor het bedrijf en wat goed is voor de natuur. Het plusje staat voor het feit dat winst voor bedrijf en natuur juist mogelijk is door het samenkomen van deze twee belangen.

Dow is zich als geen ander productiebedrijf bewust van de waarde van de natuur voor een goede leefomgeving en een duurzame planeet. Daarom wordt bij elke beslissing de natuur als afweging meegenomen. Dit doen we door productieprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten, samenwerking te zoeken met natuurorganisaties, onderzoek te doen naar, en in de praktijk te brengen van, natuurlijke oplossingen in het circulaire proces, of door eventuele negatieve footprint te compenseren. Daarnaast werkt Dow samen met onderzoeksinstanties als The Nature Conservancy om de waarde van ecosystemen te meten en monitoren.

Initiatieven bij deze doelstelling