Dow-medewerkers steken handen uit de mouwen

 Dow-medewerkers steken handen uit de mouwen

Status: uitvoering.

Planning: samenwerkingen behouden, continueren en uitbreiden.

Betrokken partijen: Dow, diverse partijen in de regio, zoals Het Zeeuwse Landschap, Staatsbosbeheer en Schoon Zeeland.

Dow werkt als bedrijf hard aan het verkleinen van haar footprint, maar we doen nog veel meer op het gebied van duurzaamheid! Zo sponsort Dow diverse initiatieven in de regio via het speciale donatiebeleid van Dow. Tegelijkertijd stimuleren we medewerkers en bieden we hen mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen.

Van publieksevenementen tot natuurprojecten; Dow-medewerkers organiseren of helpen bij verschillende initiatieven in de regio. Zo deed een Dow-team mee aan de DELTA Ride for the Roses. Zeker honderd Dow-collega’s fietsten een tocht van 25, 50, 80 of 120 kilometer om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Ook hielpen verschillende Dow-vrijwilligers bij de uitvoering van dit evenement.

We proberen ook Dow-medewerkers te betrekken bij natuuractiviteiten. Zo organiseert Dow jaarlijks in samenwerking met Staatsbosbeheer een werkvelddag voor natuurvrijwilligers. Op zo’n dag gaan medewerkers met een boswachter naar natuurgebied de Braakman, dat grenst aan het Dow-terrein. Daar krijgen ze uitleg over de omgeving en de natuur en steken ze tegelijkertijd de handen uit de mouwen om Staatsbosbheer te helpen bij de beheerstaken. Ze snoeien bijvoorbeeld jonge uitgezaaide bomen om het open karakter van het terrein in stand te houden. En ze voeren kleine (herstel)klussen uit om vergrassing tegen te gaan. Ook Het Zeeuwse Landschap en Schoon Zeeland steunen we op deze manier. Zo doen jaarlijks tientallen medewerkers mee aan de actie Schone Schelde waarbij zwerfvuil langs de oevers van de Westerschelde wordt verwijderd. De Dow-vrijwilligers doen dat bij het Paulinaschor, een door Het Zeeuwse landschap beheerd schorrengebied dat grenst aan onze Mosselbanken.

Dow blijft samenwerkingen aangaan met diverse partijen om vrijwilligerswerk te kunnen doen in de omgeving. Op het moment wordt een nieuwe werkvelddag gepland met Staatsbosbeheer. Met deze acties ondersteunen we lokale organisaties, dragen we een steentje bij aan een mooie, schone omgeving en maken we samen het verschil.