Waterzakjes op festival VESTROCK

 Waterzakjes op festival VESTROCK

Status: afgerond.

Planning: uitvoering in juni 2017.

Betrokken partijen: Dow, Stichting VESTROCK.

Dow levert graag een bijdrage aan regionale initiatieven. Zo doneren we al jaren aan het festival VESTROCK in Hulst. VESTROCK streeft ernaar de nadelige effecten die het evenement heeft op het milieu, te beperken. Het festival gebruikt bijvoorbeeld water uit de Hulsterse Vest om de toiletten te spoelen, er wordt lokaal bier en voedsel ingekocht om de CO2-uitstoot te reduceren en het overgebleven eten en drinken wordt gedoneerd aan de lokale Voedselbank. Deze duurzame instelling juichen we bij Dow natuurlijk van harte toe. Daarom gingen we met de organisatie om de tafel zitten om te kijken op welke manier we een extra bijdrage konden leveren aan het realiseren van haar duurzaamheidsambitie.

Het streven naar bewustwording van hergebruik van plastic en honderd procent waterhergebruik, zijn twee pijlers die zowel bij VESTROCK als Dow centraal staan. Met dat in gedachten, ontwikkelde en sponsorde de Plastic Business van Dow Terneuzen speciaal voor VESTROCK herbruikbare waterzakjes. Dow-medewerkers deelden tijdens de achtste editie 7.500 exemplaren uit aan dorstige festivalgangers. De zakjes zijn langdurig te gebruiken, omdat je ze steeds opnieuw kunt vullen met kraanwater. Iedere keer wanneer je het zakje gebruikt, voorkom je CO2-uitstoot voor het maken van een petfles en het transport ervan. Het waterzakje is daarnaast grotendeels recyclebaar.

Met deze bijzondere samenwerking ondersteunde Dow een mooi, lokaal evenement om haar duurzaamheidsdoelstelling te behalen. Daarnaast leverden we direct een bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Voor de editie in 2019 gaan we opnieuw met VESTROCK kijken hoe we het evenement nog een stukje duurzamer kunnen maken.

Dit project draagt bij aan verbetering van de volgende milieuaspecten:

  • Gebruik van geproduceerde stoffen/producten door afnemers
  • Emissie van CO2